PRØVE
VINGÅRD MED HYTTER, AUTOCAMPERPLADS, VADUM AALBORG
PRØVE
NørreHalne cop. Fodboldstævne. Nordjylland, idrætsstævner.
En vingård bliver til. 
2008 JAN der skal pløjes.
Maj 2008
Nu må vi så vente til det tørrer mere ud, så naboen kan pløje og gennem harve jorden.
2008 2. Maj plantet Rondo.
Overskrift
De første  rækker Rondo er plantet og der er sat rør om planten.
3. MAJ 2008
Overskrift
Der er plantet færdigt i denne omgang. Endestolperne er blevet sat også så der kunne trækkes en snor og plante efter. Plante afstand er på 180 cm og det samme mellem rækkerne.
3. MAJ 2008
Overskrift
Der er ølpause i det dejlige forårs vejr.
14 JUNI 2008
Overskrift
Skriv en tekst her
24 AUG 2008
Overskrift
Her en solaris med frugt, frugten klippes væk nu så alt energien går til rodnettet.
20 SEP 2008
Overskrift
Planterne står godt og har groet et stykke nu her i september.
28 JUNI 2009
Overskrift
Så er vi et år senere, og der er kommet græs mellem rækkerne.
AUG 2010
Overskrift
Der er blevet yderligere udvidet med planter .
SEP 2010
Overskrift

24 MAR 2011
Overskrift
Vinen er sprunget ud.
22 MAJ 2011
Overskrift
Skriv en tekst her
MAJ 2011
Overskrift
Så er der gang i foråret.
JULI 2011
Overskrift
Skriv en tekst her
APRIL 2014
Overskrift
Med overdækninge er vi gået igang med årets druer, så får vi at se hvad det bliver til. de næste billeder visser sommerens forløb.
Høst 2018
Overskrift
Her er det Bolero i de nye espalje, hvor de hænger frit ned.
Vinmarkens tildannelse 
2007/2008
Etablering af vinmark

I efteråret 2007 graves der ud til en lille sø hvor vinmarken skal ligge.
Den opgravede jord jævnes ud hvor vinmarken skal etableres, dette er noget af en udfordring grundet det noget våde efterår, men det lykkes og marken får fred til foråret.
Der er nu forår 2008, og der gøres klar hvor der skal plantes, men der er stadig godt fugtigt fra vinteren.
Det lykkes hen ad i april at få jævnet og gennem harvet jorden, og der kommer mere sol så jorden kan tørre godt ud før plantningen. 
Materialer der er brugt til vinmarkan kan nævnes at der er gået godt 6 km. tråd til opbindings snore, 30 jernpæle  a 3 m længde, betonpæle på 60 kg med 54 stk. mellem  støtter mellem hoved pælene på 94 stk og et antal søm. Hoved pælene er gravet ca. 90 cm ned, og mellem stokkene står på jernspyd der går ca. 50 cm ned. Der køres med 5 rækker dobbelt tråde. til at stive planterne er brugt 12mm jernspyd på 170 cm.

2008 MAJ
planering til vinmark
Så fik vi styr på marken og der er nu klar til at blive målt ud til plantning.
3 MAJ 2008
Overskrift

Der plantes på livet løs, huller graves planter sættes i hullerne og der kan dækkes 2/3 for så at blive vandet godt før der dækkes helt til, så her var der lavet arbejds fordeling mellem os. Når vinstokken er dækket til skal der et plast rør sættes over for at beskytte planten det det første år, dem fjerner vi først året efter. Rør udskåret af plast nedløbsrør på 25 cm, så jeg havde været på miljø pladsen i Aalborg for at se efter brugte rør, og der var fangst, men en tur til JemogFix for at hente flere måtte vi også, og heldigvis havde de tilbud på dem, så vi tog resten der var der.

3. JULI 2008
Overskrift
Der er nu ved at være godt liv i planterne,
01 OKT 2009
Overskrift

Det første år var der kun en pind til vinen at gro op ad dog havde vi fået gravet endestolper ned lige efter plantningen og i løbet af året kom der flere pæle ned.

Vi har sat en stærk stolpe for hver ca. hver 15 m og der imellem igen en mindre stolpe for at holde trådene op.

Der begynder også at komme tråde på stolperne og vi har en øverst enkelt tråd til at bære det kommende net der skal over i modningstiden, den sidder i ca. 2 m

højde.

Vi laver et espalie efter metoden høj-Sylvoz, det vil sige at vi har drue klaserne til at sidde i  ca. 120 cm højde og lader grene gå ned efter (lange sporer), så undgår vi at få problemer med ryggen da vi kan gå oprejst og vedligeholde løvvægen gennem hele sesonen. Samtidig har vi ikke problem med evt. tidlig natte frost som jo kommer ved jordhøjde i oktober når der skal høstes. Vi har heller ikke meget løv ovenover som ville dække for solen og så skulle have været fjernet. En anden ting som jeg har opdaget er at hønsene som ellers kun skulle holde rent på jorden også godt kan lide vindruer, så vi undgår at de kan tage dem højt oppe, erfaring fra sidste efterår da der var nogle enkelte klaser der fik lov at udvikle sig i ca. en meters højde.

I dag er hønsene dog væk da der blev lavet for mange store huller ved planterne.

19 MAR 2011
Overskrift
Der beskæres vin og bundet stokke op så foråret kan komme igang og vinen gro godt på 3. år.
31 JUL 2011
Overskrift

Her på de sidste billede er vi kommet godt frem og det er så 3 år vi har planterne og der er enkelte af planterne

som var tykke nog til at de fik lov at beholde nogle klaser.

Alle vinsatokkene har ikke udviklet sig ens så det var ikke alle der satte frugt, det var kun Rondo der fik lov  at bære enkelte klaser da de andre sorter som Boleo, Reberger og Capt. Curtis har udviklet sig ringere end Rondoén.

JULI 2011
Overskrift
Rondo der er godt på vej.

Høsten blev på 30 kg for Rondo i oktober måned, jeg måtte ud og plukke dem ned da natte frosten satte ind i oktober med minus 3 grader og druerne faktisk var

frosset dagen efter, men pyt de blev plukket og mosset på foodprocessoren og så sat til gæring og en uge efter blev de presset og hældt på kar for videre gæring.

APRIL 2014 nattefrost.
Overskrift

2014

Efter en god snestorm stod snene højt i marken, de godt 2 m høje stolper kunne bruges til at sætte sig på da jeg gik oven på driverne. Da tø satte ind faldt sneen sammen med skade på hegnet og planterne. Trådhejnet sprang og planter gik i Z lige over jorden, heldigvis kunne jeg redde de fleste ved hurtigtt at få dem tettet ud og fikseret til stokken. Så blev det tid til klipning i dejlig sol, dog koldt, og efter adskillige trillebørfulde afklip kan man blive træt.

Her var vinen sprunget ud og der kom nattefrost. Vintelt fra foråret 2014 hvor vi havde to nætter med natte frost, 1-2 graders minus. Vinplanterne var sprunget ud med op til 5 cm skud. Jeg pakkede marken ind i presenninger og derved undgik jeg skade på planterne.

Det tog nogle timer men det var ikke forgæves.

Siden 2014 er der stadig sket en udvikling. Der er kommet flere typer espalje rundt i haven. I selve vinmarken er der fjernet 2 række med vin som ikke gav udbytte gennem flere år. I stedet har en række på hver sin side nu fået lov til at gro op i 2 meters højde og går nu ind mod hinanden i et espalje som er 5 meter bred og 50 meter langt. Man kan nu gå neden under druerne som så hænger frit ned. De er nemme at dække ned med net når druerne modnes, og jeg klipper ikke dem, men de får lov at gro ud over. Det er Rondo og Bolero.
Espalje
Overskrift
Rondo i espaljeet.
Øster Halne Hedevej 10, 9430 Vadum. 15 km. nord for Aalborg. Phone/SMS +45-22162713.
Lav din egen hjemmeside med mono.net